עו”ד אילן יעקובוביץ’: בוררות כדרך יעילה בדיני משפחה
לקריאת הכתבה באתר The Marker לחצו כאן
ככל שעובר הזמן, כך גם מסלימים העימותים במהלך סכסוך גירושים הנוגע לילדים או לרכוש. עו”ד אילן יעקובוביץ’, העוסק בתחום דיני משפחה זה 27 שנה, מציע דרך אחרת לפתרון הסכסוך ומדגיש גם את חשיבות ידיעת החוק הבינלאומי.
סכסוכים משפחתיים עלולים להיות מורכבים וקשים במיוחד, ולרוב גולשים לצד הפסים האישיים גם לבני הבית ולחלוקת הרכוש. לצד הדיונים על דמי מזונות והסדרי ראייה עם הילדים, מתמודדים בבתי המשפט גם עם תיקים סבוכים יותר הכוללים חטיפת ילד למדינה זרה, הברחת רכוש ועוד. עו”ד אילן יעקובוביץ’, המתמחה בתחום דיני המשפחה זה 27 שנה, מאמין שיש צורך להבין את החוק הישראלי והבין לאומי כדי לתת שירות מקיף ונכון למקרים מעין אלו, וגם מציע מסלול יעיל יותר לדיני משפט: בוררות מחוץ לכותלי בית המשפט.
“בתחום המשפחה, יותר מכל תחום אחר, ככל שהסכסוך מתמשך יותר כך הוא מסלים יותר מבחינת העצימות הרגשית שלו. הנזק הרגשי שנגרם לכל הצדדים, ובעיקר לילדים, הוא גדול יותר”, הוא מסביר. “לכן, אם אנחנו יכולים לאפשר מסלול שמאפשר לצדדים לקבל הכרעה, גם איכותית וגם מהירה, זה ישרת בסופו של דבר את המערכת המשפחתית בצורה טובה יותר. לכן, אני מאמין שזה העתיד של דיני המשפחה, ודאי כשמדובר בסכסוכים עם פאן כספי או רכושי”.
בבתי המשפט מתנהלים תיקים רבים הקשורים לדיני משפחה, וחלקם נגררים גם מעבר לים ולובשים היבטים בינלאומיים, במיוחד כאשר הדברים נוגעים למקרה שבו אחד מההורים נמלט עם הילד. “אלו מצבים מורכבים ורגישים במיוחד, המחייבים התייחסות וליווי מקצועי אחר, הרבה יותר עדין ומנוסה”, אומר עו”ד יעקובוביץ’. “למשל, באמצעות אמנת האג משנת 1980 שחתומות עליה הרבה מאוד מדינות, כולל ישראל. עניין מרכזי בה הוא נושא דיני משפחה, שמאפשר לטפל במהירות במקרים, כמו דוגמת ילד שיצא לחופשה עם אמא שלו במדינה אחרת והיא לא רוצה להחזיר אותו. אנחנו צריכים להיות לא רק עם הידע של החוק והפסיקה אלא גם להבין מבחינה שכלתנית איך להתנהל במערכת המשפט, איך לנקוט בגישה אנושית וטיפולית כלפי אותם אנשים. כנ”ל לגבי מקרים של הברחת רכוש לחו”ל על ידי אחד הצדדים, וכיצד אנחנו פועלים להוצאת הצווים המתאימים להחזרתו”.